St. Joseph

St. Joseph, Kuzey Rhone Vadisi‘nin batı tarafında ve Crozes-Hermitage‘in kuzeyinde yer alır. Bölge, şarap sınıflandırmasını 1956 yılında almıştır. Kırmızı şaraplar Syrah üzümlerinden yapılırken, beyaz şaraplar ise Marsanne ve Roussanne üzümleri kullanılarak üretilir.

Kırmızı şaraplar genellikle düşük tanenli, yüksek asitli ve orta gövdelidir. Vişne, ahududu ve çilek aromaları belirgindir. Tat olarak Burgundy kırmızılarına benzerlik gösterirler. Beyaz şaraplar ise genellikle hafif ve orta gövdelidir, şeftali ve kayısı aromaları taşırlar ve yüksek asitlidirler. Bölgenin şarapları genellikle genç tüketilir. Beyazlar 2-3 yıl, kırmızılar ise 5-6 yıl kadar olgunlaştırılabilir.

Coğrafi olarak Kuzey Rhone Vadisi içinde bulunan en büyük bölgedir. Condrieu‘nun güneyinden başlar ve Cornas‘ta sona erer. Özetle, Kuzey Rhone Vadisi’nin batısının büyük bir bölümünü kaplar, buna rağmen sadece 1200 hektarlık bir alanda üzüm yetiştirilmektedir. Bölgenin geniş olması nedeniyle şarap bağları farklı rakımlarda ve toprak tiplerinde bulunmaktadır. Bu nedenle şarap karakterleri tutarlı değildir. Robert Parker‘a göre, bu çeşitlilik bölgede hem vasat, hem iyi kalite, hem de baştan çıkarıcı lezzetlerin bir arada bulunmasına neden olur.

Benjamin Lewin‘e göre, eğer St. Joseph ve Crozes-Hermitage arasında bir tercih yapmak zorunda kalınırsa, St. Joseph her zaman daha güvenli bir seçenek olur. Çünkü St. Joseph’in destek alabileceği Hermitage gibi bir şarap bölgesi yoktur. Crozes-Hermitage, kendi isminde dünya çapında ünlü bir şarap bölgesini taşıdığı için bölgedeki üreticilerin piyasaya çıkması için daha fazla pazarlama veya reklam maliyeti gerektirmez. Bununla birlikte, St. Joseph daha kaliteli ve daha konsantre şaraplar üreterek kendi ismiyle piyasaya çıkmak zorundadır.